Building Operating Management

Design Embraces Transparency Among Departments



Glass partitions provide rare behind-the-scenes glimpses into R&D teams.



R&D teamsby Robert Benson, courtesy Svigals + Partners

In the competitive world of medical research, it is rare that an organization would value transparency as much as confidentiality. Yet a new combined laboratory and workplace for research-stage drug discovery company Halda Therapeutics reflects a culture that prizes both openness and innovation.

Designed by leaders in research architecture Svigals + Partners, Halda's new home base occupies the ground floor of the former Winchester Arms factory, originally built in the late 19th Century. The office area accommodates 24 employees, separated by a glass-enclosed conference room from the laboratory's 40 wet benches outfitted with sinks and fume hoods. The 7,500-square-foot headquarters embodies Halda's outlook of excitement and innovation, an effort led by the firm's director of interior design Katherine Berger, NCIDQ, WELL AP in collaboration with Vasquez, firm partner Bob Skolozdra, AIA, LEED AP, and others.

Behind the scenes

Glass partitions Glass partitions span the length of the headquarters and reveal R&D work inside to occupants of the building lobby. Since digital information is considered the most sensitive, glass in sensitive locations has been treated with a film that obscures images on screens. by Robert Benson, courtesy Svigals + Partners

Ceilings with style

Open ceilings Open ceilings were added in the labs, which is rare in this type of facility. Also, the ceilings are painted with a brand-inspired blue accent color. This same blue accent can be found around the workstations, meeting rooms and huddle areas. by Robert Benson, courtesy Svigals + Partners

Redirecting focus

Lobby
The reception area includes two massive sloping structural beams. The design team introduced two standing planters, focusing traffic flow between the beams, while adding warmth, color, and a biophilic element. by Robert Benson, courtesy Svigals + Partners



Contact FacilitiesNet Editorial Staff »

  posted on 10/29/2021   Article Use Policy




Related Topics:


Comments